Heeft het duizendjarig vrederijk al plaatsgevonden? – Openbaring.nl (2024)

Heeft het duizendjarig vrederijk al plaatsgevonden? – Openbaring.nl (1)

Bijbelse profetieën

Bijbelse profetieën geven aan dat er een dag in de toekomst komt waar Jezus Christus als Koning zal gaan regeren. Je kunt hier over lezen in Jeremia 23:5-6. Jeremia 33:15. Psalm 2:6-8 en Jesaja 9:6-7. Zacharia 14 spreekt over de Openbaring des Heren op de Olijfberg en over het Koningschap des Heren. Johannes zag Jezus terugkeren in Openbaring 19:6 met een Naam geschreven op zijn kleed en op zijn dij: Koning der koningen en Here der Heren. Jezus komt terug volgens Openbaring 5:5 als de leeuw uit de stam Juda. Dat betekent dat Jezus niet terug zal komen als een bloedend lam, maar als een overwinnende koning.

Psalm 72:1-19 openbaart ons de aanbidding die Jezus als Koning zal ontvangen. De koningen van Tarsis zullen Hem geschenken brengen en de koningen van Saba en Seba zullen Hem schatting offeren. Koningen zullen voor Hem vallen. Naties zullen Hem aanbidden. Elke knie zal buigen voor Koning Jezus! Hij zal de behoeftigen en de armen die Hem aanroepen bevrijden. Mensen zullen voortdurend voor Hem bidden en Hem zegenen. Er zal een overvloed aan voedsel zijn. Zijn naam is voor eeuwig! Hij, die wonderen doet. Jezus Christus, Koning en Majesteit over al wat leeft. En Zijn heerlijkheid zal over de hele aarde zijn!!! O halleluja!

Dwaling

Nu zijn er mensen die geloven dat het duizendjarig vrederijk al in het verleden heeft plaatsgevonden, maar als je alleen de teksten leest die ik zojuist heb genoemd dan weet je dat deze gedachte 100% dwaling is. Als Het duizendjarig vrederijk al heeft plaatsgevonden, wanneer was dan de opname van de gemeente? Wanneer was dan de grote verdrukking die over de gehele aarde gaat plaatsvinden? Waar is dan de antichrist die in de grote verdrukking zal regeren en iedereen zal onthoofden die het merkteken van het beest niet aanvaard?Wanneer is Israël dan gevlucht naar de bergen? En zo kan ik nog vele dingen opnoemen. Het mag overduidelijk zijn dat degene die leren dat het duizendjarig vrederijk al geweest is, in leugens van satan geloven.

Jezus zal in het duizendjarig vrederijk zelf, persoonlijk, regeren hier op aarde staat in Openbaring 19:15. Is dit al gebeurd? Nee natuurlijk niet! Als dit al gebeurt zou zijn, dan zou dit in alle geschiedenisboeken vermeld staan. Ook zou er dan inmiddels een nieuwe hemel en aarde moeten zijn en zouden we nu allemaal in de eeuwige hemel moeten leven, maar ik heb het Nieuwe Jeruzalem nog niet uit de hemel zien nederdalen.

Als we vandaag om ons heen kijken, dan zien we direct dat we nog niet in de hemel zijn. In de hemel is geen zonde, geen pijn, geen verdriet, geen oorlog, geen honger, geen ziekte, geen teleurstelling en ook geen dwaling! Daarnaast zullen Gods beloften aan koning David compleet zijn, aangezien David een herder en koning zal zijn in over Jeruzalem. Hij zal als vorst eeuwig heersen over het volk dat in de stamgrenzen van Israël leeft. Is dit al gebeurd? NEE. Lees het zelf maar na in Jeremia 30:9, Ezechiël 34:23-24 en in Ezechiël 37:21-25.

De heiligen en rechtvaardigen, vanaf Abel, de zoon van Adam en Eva, zullen op de aarde heersen in de positie van priesters en koningen. De Griekse grondtekst spreekt over een ‘koninkrijk van priesters’. Zij zullen heersen over steden en naties volgens Openbaring 1:6. Heersen vandaag de heiligen, de gelovigen, de rechtvaardigen uit het Oude Testament samen met de door Jezus gekocht en betaalde zielen, over steden en naties? Nee! Absoluut niet! Was het maar waar, dan zou de wereld er vandaag heel anders uitzien.

Maar er komt een dag waar dit zal gebeuren. Maar niet eerder, dan Jezus zichtbaar is teruggekomen en Zijn voeten zal zetten op de Olijfberg in Jeruzalem, zoals voorzegt in Zacharia 14:4.

Kingdom Now

Sommige dwaalleraren spreken over Kingdom Now, (koninkrijk nu) maar je kunt geen koninkrijk vestigen zonder koning. Daarnaast vestigen wij geen koninkrijk, maar zal de Here Jezus Zijn koninkrijk vestigen volgens Zacharia 14:9.

Wat gebeurt er volgens de Bijbel nog meer in het duizendjarig vrederijk? De twaalf apostelen van Jezus Christus zullen in het duizendjarig vrederijk tronen krijgen en zullen dienen als rechters in Israël volgens Mattheüs 19:28. Is dit al gebeurd? Nee, natuurlijk niet! Ik heb nog nooit iemand gehoord, die één van deze apostel is tegengekomen in Israël. Jeruzalem zal de hoofdstad van de wereld zijn voor alle naties, met Jezus Christus als Koning over de hele wereld en alle volken zullen zich voor Hem neerbuigen! Jeruzalem zal alles bepalend zijn. Geestelijk, economisch en in de politiek. Je kunt hier over lezen in Jesaja 56-6-8, Zacharia 14:16, Ezechiël 20:10 en 11 en in Micha 4 wat spreekt over het komende vrederijk, waar geen volk het zwaard zal opheffen tegen een ander volk en waar de oorlog niet meer geleerd wordt.

Laat je niet misleiden

Zie je hoe onvoorstelbaar dwaas het is, om te geloven dat het duizendjarig vrederijk al heeft plaatsgevonden. Laat je niet misleiden. We leven in een wereld waarvan de Bijbel heeft voorzegt dat mensen de gezonde leer niet meer zullen verdragen. Er worden ons allerlei dwaasheden verkondigd. Neem daarom niet zomaar klakkeloos iets aan. Toets alles aan de Bijbel. Psalm 119:160 zegt: Heel Uw Woord is de waarheid. Daar kunnen we op vertrouwen!

Ik sluit af met de tekst uit 2 Timoteüs 4:3. Daar staat: Want er komt een tijd dat mensen niet meer naar de waarheid willen luisteren, maar leraars zoeken die hun vertellen wat ze graag willen horen. Zij zullen niet naar de waarheid luisteren, maar hun eigen dwaze ideeën volgen.

Wie een oor heeft, die hore wat de Geest tot de gemeente zegt.
Amen

Meer Bijbelstudies op ons Youtube kanaal

Wilt je deze Bijbelstudie op video zien en delen met iemand? Klik dan HIER. Wilt je op de hoogte gehouden worden van nieuwe Bijbelstudies, abonneer je dan op ons YOUTUBE KANAALen klik ook op het belletje. Je ontvangt dan vanzelf een melding als er een nieuwe Bijbelstudie online is gezet.

Heeft het duizendjarig vrederijk al plaatsgevonden? – Openbaring.nl (2024)
Top Articles
6 Best Mobil 424 Equivalent (Mobil 424 Alternatives)
12 Best Dive Sites in Australia
Whas Golf Card
Bubble Guppies Who's Gonna Play The Big Bad Wolf Dailymotion
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Urist Mcenforcer
Access-A-Ride – ACCESS NYC
80 For Brady Showtimes Near Marcus Point Cinema
Hertz Car Rental Partnership | Uber
Best Transmission Service Margate
Paula Deen Italian Cream Cake
Wmlink/Sspr
Bbc 5Live Schedule
Best Pawn Shops Near Me
Elle Daily Horoscope Virgo
Operation Cleanup Schedule Fresno Ca
Payment and Ticket Options | Greyhound
Where Is George The Pet Collector
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
Hdmovie 2
Encore Atlanta Cheer Competition
Jc Green Obits
Miltank Gamepress
Routing Number For Radiant Credit Union
Form F-1 - Registration statement for certain foreign private issuers
Water Temperature Robert Moses
Wrights Camper & Auto Sales Llc
Free T33N Leaks
3 Ways to Drive Employee Engagement with Recognition Programs | UKG
Criglist Miami
Obituaries, 2001 | El Paso County, TXGenWeb
Paradise Point Animal Hospital With Veterinarians On-The-Go
Vadoc Gtlvisitme App
Loopnet Properties For Sale
Wasmo Link Telegram
Sun-Tattler from Hollywood, Florida
Boondock Eddie's Menu
Daily Journal Obituary Kankakee
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Chilangos Hillsborough Nj
Craigslist Lakeside Az
Weather Underground Corvallis
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Nina Flowers
'The Night Agent' Star Luciane Buchanan's Dating Life Is a Mystery
Plumfund Reviews
CPM Homework Help
Mytmoclaim Tracking
Pulpo Yonke Houston Tx
Public Broadcasting Service Clg Wiki
Craigslist Yard Sales In Murrells Inlet
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5915

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.